ЄЦБ допоможе Єврокомісії проконтролювати ситуацію в Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ допоможе Єврокомісії проконтролювати ситуацію в Греції

Казна та Політика
229
Європейський центральний банк і Європейська комісія мають намір об'єднати свої сили для моніторингу фінансової ситуації в Греції і збираються виробити "необхідні додаткові заходи" для підтримки стабільності в єврозоні, йдеться в сьогоднішньому повідомленні ЄЦБ.
"Я підтверджую, що ЄЦБ співпрацюватиме із Європейською комісією з питання контролю за виконанням Грецією її рекомендацій, а також в розробці необхідних додаткових заходів із виходу з існуючої кризи", - заявив президент ЄЦБ Жан-Клод Тріше. "Можна сподіватися на нашу пильну увагу в цьому питанні і на безпосередні дії у разі потреби", - додав він.
Тріше також вказав на важливість спільних дій держав-членів єврозони для забезпечення фінансової стабільності в регіоні. "Я ціную готовність членів єврозони вжити рішучі і скоординовані дії в разі виникнення такої необхідності", - підкреслив президент ЄЦБ.
На вчорашньому саміті лідерів фінансових відомств Єврозони було прийнято рішення підтримати Грецію, проте не було запропоновано жодних конкретних кроків. Тим часом, дефіцит бюджету Греції досяг 12,7% від ВВП, що перевищує більш ніж в 4 рази допустимі показники, встановлені Єврокомісією. Греції необхідно залучити близько 53 млрд. євро ($75 млрд.) цього року для фінансування бюджету і рефінансування своїх боргів, які, як очікується, збільшаться до 290 млрд. євро у 2010 р.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас