Голубченко: З 1 березня в Києві почнуться громадські слухання з приводу тарифів на утримання будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голубченко: З 1 березня в Києві почнуться громадські слухання з приводу тарифів на утримання будинків

Казна та Політика
163
З 1 березня в Києві мають початися громадські слухання, на яких жителі самі визначать рівень тарифів на обслуговування будинків і прибудинкових територій, а також перелік необхідних послуг.
Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко.
Ми ведемо зараз роботу з організації та проведення громадських слухань в кожному будинку. У Києві 10 тис. 800 багатоповерхових будинків, з кожного з яких необхідно провести громадські слухання. Думаю, за три місяці можна впоратися. Але цим займатимуться райони, - сказав Голубченко.
Він підкреслив, що є законодавчо затверджений перелік послуг, тому, якщо мешканці захочуть відмовитися від будь-якої з таких послуг, то повинні будуть вказати, у кого вони мають намір купувати її.
Тобто, в протоколі громадських слухань буде записано, що, наприклад, жителі будинку вирішили відмовитися від вивозу твердих побутових відходів, і відразу ж має бути вказано, хто виконуватиме цю функцію. І тоді в разі судових суперечок щодо нездійснення прибирання території, ми зможемо довести, що жителі певного будинку відмовилися від цієї послуги і взяли її виконання на себе. Це ж стосується утримання ліфта, миття сходових кліток тощо. Рішення прийматиме більшість у кожному окремо взятому будинку, тобто якщо в будинку 30 жителів, то потрібно, щоб 16 з них підписали таке рішення, - пояснив перший заступник глави КМДА.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас