Китай загрожує США ускладненнями у відносинах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай загрожує США ускладненнями у відносинах

Казна та Політика
1228
Китай попередив США про можливі ускладнення у відносинах між двома країнами, повідомляє Associated Press.
Причиною такої жорсткої заяви стала запланована на 18 лютого зустріч президента США Барака Обами з лідером буддистів Тибету Далай-ламою. У Міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що американська сторона має "з розумінням поставитися до проблеми відносин між КНР і Тибетом".
Зустріч Обами з Далай-ламою, на думку офіційного представника МЗС Ма Чжаосюя, стане неповагою до територіальної цілісності Китаю.
Як раніше повідомляв офіційний представник Білого дому Роберт Гіббс, Обама прийме Далай-ламу в Білому домі під час візиту лідера буддистів Тибету до Вашингтона.
Китайська влада не вперше різко висловлюється щодо майбутньої зустрічі. 6 лютого ц.р. Китай засудив наміри президента США Барака Обами зустрітися з духовним лідером буддистів Далай-ламою.
Як повідомили представники китайської влади, вони виступають "рішуче проти" подібних зустрічей, а також проти приїзду Далай-лами в США. 2 лютого вони повідомили, що будь-яка подібна зустріч "підірве" двосторонні відносини Пекіна і Вашингтона і носитиме "необґрунтований і марний" характер. У Пекіні також підкреслили, що влада країни так і не досягла якихось результатів у переговорах з представниками Далай-лами XIV щодо політичного статусу Тибету.
Пекін звинувачує Далай-ламу, який живе у вигнанні в Індії з 1959 р., в прагненні добитися відділення Тибету від КНР. Торік президент США не зустрівся з Далай-ламою під час його приїзду в США, за що піддався різкій критиці з боку правозахисників.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас