Motorola розділиться на дві компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Motorola розділиться на дві компанії

Фондовий ринок
860
Американський виробник стільникових телефонів Motorola збирається розділитися на дві компанії в першому кварталі 2011р.
Діяльність однієї з них буде повністю присвячена мобільним телефонам і телевізійним приставкам, а друга здійснюватиме роботу зі створення корпоративних мереж.
Як сказано в поширеній сьогодні заяві Motorola, розділення на дві незалежні компанії, які публічно торгуються, дозволить їй зайняти чіткіші позиції на обох ринках і збільшити його охоплення.
Останнім часом підрозділ мобільних пристроїв став для компанії збитковим. Обсяги продажів нових смартфонів Motorola скорочуються на тлі агресивної конкуренції з боку інших гравців.
Чисті збитки американського виробника засобів і устаткування для зв'язку Motorola в 2009р. скоротилися до 51 млн дол. проти збитків в обсязі 4,2 млрд дол. роком раніше. Чистий виторг Motorola за минулий рік склав 22 млрд дол., що на 27% менше від аналогічного показника 2008р. у розмірі 30,1 млрд дол.
Операційний збиток компанії в 2009р. скоротився до 148 млн дол. проти порівняльного збитку 2,4 млрд дол. роком раніше. Показники Motorola не виправдали очікування аналітиків: прибуток на акцію за підсумками IV кварталу склав 0,06 дол. при консенсус-прогнозі 0,08 дол./акція. Виручка також не дотягла до прогнозів експертів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас