ВР відмовилася продовжити роботу ТСК з питань зловживань посадовими особами Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР відмовилася продовжити роботу ТСК з питань зловживань посадовими особами Києва

Казна та Політика
459
Верховна Рада України прийняла постанову "Про звіт тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції України і законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міської ради і її виконавчого органу".
За відповідне рішення проголосували 334 депутати (ПР - 137, БЮТ - 130, НУ-НС - 37, КПУ - 27, Блок Литвина - 1, позафракційні - 2) з 410 зареєстрованих в залі.
Передбачається направити звіт комісії Президентові України, Кабінету міністрів, Генеральній прокуратурі, Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки для відповідного реагування.
Проектом також рекомендується звернути увагу Президента, уряду, Генпрокуратури, СБУ на порушення законодавства посадовими особами Київської міської ради і її виконавчого органу, що призвело до критичного становища в галузі охорони здоров'я, довкілля і техногенної безпеки столиці. Некваліфікованому управлінню корпоративними правами і земельним фондом територіальних громад міста Києва, економічно необґрунтованому формуванню тарифів, знищенню об'єктів культурної спадщини.
Кабінету міністрів України рекомендовано на найближчому засіданні розглянути питання про ситуацію, яка склалася в Києві із запрошенням представників Генеральної прокуратури, Головного контрольно-ревізійного управління і Рахункової палати.
Згідно з документом, уряд і Рахункова палата мали проінформувати ВР до 20 лютого 2010 р. про результати перевірок КМДА з питань дотримання бюджетного і податкового законодавства України під час фінансово-господарської діяльності.
В той же час, парламентарі не підтримали пункт постанови про продовження роботи комісії.
В свою чергу, перший заступник голови фракції БЮТ А.Кожем'якін переконаний, що 16-17 лютого Верховна Рада України проголосує за відставку мера Києва Леоніда Черновецького.
Нагадаємо, 18 січня 2010 р. у ВР був зареєстрований проект постанови №5520 "Про призначення позачергових виборів депутатів Київської міської ради і Київського міського голови". У проекті сказано, що позачергові вибори Київради і мера столиці призначаються на 30 травня ц.р. Нагадаємо, що цього дня в Україні відбудуться чергові вибори місцевих рад, а також міських, селищних і сільських голів.
Підставою для позачергових виборів є факти порушення Конституції і чинного законодавства мером Києва Леонідом Черновецьким, виявлені тимчасовою слідчою комісією (ТСК) ВР. У звіті ТСК ВР згадувалося, зокрема, про численні зловживання, які допускають Черновецький і підконтрольна йому більшість у Київраді.
Відзначимо, 18 березня 2008 р. Верховна Рада України прийняла постанову про призначення позачергових виборів Київського міського голови на 25 травня 2008 р. На виборах знову переміг чинний мер Леонід Черновецький.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас