Взаємні фонди допоможуть ФРС США вивести 1 трлн дол. із фінансової системи країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Взаємні фонди допоможуть ФРС США вивести 1 трлн дол. із фінансової системи країни

364
Федеральна резервна система США веде переговори з взаємними фондами грошового ринку про угоди щодо виведення $1 трлн. з фінансової системи країни, що є частиною плану підготовки до першого з червня 2006 р. підвищення процентних ставок Федрезервом.
Центральний банк звернув свою увагу на індустрію взаємних фондів грошового ринку, чий обсяг оцінюється в $3,2 трлн., бо 18 так званих первинних дилерів, які здійснюють торгівлю безпосередньо з ФРС, мають обмежені можливості - близько $100 млрд., що не влаштовує монетарну владу США. Взаємні фонди, у свою чергу, позитивно оцінюють перспективу торгувати безпосередньо з ФРС, так це позбавить їх від багатьох ризиків.
Голова ФРС Бен Бернанке вважає, що американський Центробанк рано чи пізно муситиме піти на підвищення ключових ставок навіть незважаючи на те, що економіка США, як і раніше, потребуватиме гнучкої грошової політики. За його словами, для усунення надлишкової ліквідності можливий продаж низки активів, які перебувають на балансі ФРС.
Інструментом, який допоможе ФРС відкласти поки підвищення облікової ставки, але все-таки вилучити зайві гроші з ринку, можуть стати також операції РЕПО, по яких ФРС продає цінні папери зі свого портфеля, зобов'язавшись пізніше викупити їх назад. Окрім цього, ФРС збирається підвищити ставку по резервах комерційних банків, що зберігаються на депозитах Центробанку, - це має привести до підвищення всіх короткострокових процентних ставок.
З грудня 2008 р. ФРС тримає ставку по федеральних фондах на рівні 0-0,25%, а дисконтну - 0,5%. Основну ставку ФРС міняти поки не збирається і, на думку економістів, це стане можливим не раніше ніж у IV кварталі поточного року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас