Аналітик: Економіка Китаю цього року може опинитися під загрозою "краху" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Економіка Китаю цього року може опинитися під загрозою "краху"

523
В цьому році китайська економіка "значно" сповільнить зростання, вважає відомий інвестор і аналітик, видавець журналу The Gloom, Boom & Doom Report Марк Фабер. Як сказав він в інтерв'ю Bloomberg Television, існує також можливість її краху, бо Китай виробляє більше, ніж вимагає попит. "Крім того, ми не знаємо, як економіка відреагує на можливе скорочення темпів зростання обсягів кредитування", - додав М.Фабер.
В 4-му кварталі 2009 року ВВП Китаю зріс на 10,7% в порівнянні з тим же періодом роком раніше - це найвищі темпи економічного підйому країни з 2007 року.
Обсяг кредитування в січні перевершив сукупний показник попередніх трьох місяців і досяг 1,39 трлн юанів ($203 млрд). Ціни на житло, незважаючи на підвищення Центробанком норми обов'язкових банківських резервів, продемонстрували максимальне за 21 місяць зростання - в 70 містах країни ціни зросли на 9,5%.
Споживчі ціни в Китаї зросли в січні третій місяць поспіль - на 1,5% в річному численні.
Побоювання інвесторів, пов'язані з тим, що китайські регулятори продовжать вживати заходи для охолодження економіки, призвели до падіння фондового індексу Shanghai Composite на 8,9% цього року.
Як вважає М.Фабер, можливий крах китайської економіки стане "лихом" для тих видів сировини, які використовуються у виробництві промислових товарів. Безпечними експерт вважає інвестиції в сільськогосподарські товари, включаючи пшеницю, кукурудзу і сою, і не бачить "значного ризику зниження вартості" золота.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас