Обсяг світової торгівлі зріс на 8,5% в III кварталі 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг світової торгівлі зріс на 8,5% в III кварталі 2009 р.

117
Capgemini Consulting, консалтинговий підрозділ Capgemini Group, опублікував нові показники свого індексу Global Trade Flow Index, які говорять про те, що обсяг світової торгівлі значно зріс в другій половині 2009 р. Даний індекс публікується щокварталу, і заснований на останніх офіційних даних від національних статистичних агентств з 23 країн, що відіграють визначальну роль на глобальній торгівельній арені.
Цифри показують, що рівень світової торгівлі зріс на 8,5% в III кварталі 2009 р., чому сприяла стабілізація на ринках розвинених країн і продовження зростання на ринках країн, що розвиваються. Випереджаючий індикатор для розвитку світової економіки - обсяг імпорту і експорту товарів і послуг - значно постраждав від рецесії, але тепер вказує на відродження глобальної економіки.
Дослідження Capgemini Consulting показало, що найбільше зростання обсягів торгівлі за звітний період було відмічене в США, де він склав 8,6% проти падіння на 2,4% в попередньому кварталі. Стабілізація в сферах споживання й інвестицій у поєднанні з відновленням експорту і скороченням імпорту призвела до того, що європейські економіки також ідуть шляхом одужання. Найвищі темпи зростання в торгівлі серед країн Європи спостерігалися в Німеччині (8,6%), Франції (8,5%), Великобританії (7,7%) і Нідерландах (7,4%).
Країни БРІК також показали значне зростання - 7,52% в III кварталі 2009 р. Китай, зокрема, добився позитивного зростання обсягів торгівлі у розмірі 6,5% за рахунок агресивних макроекономічних заходів впливу, разом зі зниженням податків і споживчими субсидіями, які підвищили внутрішній попит. Індія і Росія зафіксували зростання даного показника на 12,1% і 11,5% відповідно.
В зведеному індексі, заснованому на показниках торгівлі на внутрішньому і зовнішньому ринку, а також на динаміці зростання по відношенню до попереднього кварталу, перше місце зайняли Сполучені Штати. До першої п'ятірки увійшли також Китай, Німеччина, Японія і Франція. Росія зайняла 13-е місце.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас