Міністерство ЖКГ вимагає від Черновецького розчистити вулиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство ЖКГ вимагає від Черновецького розчистити вулиці

354
Міністерство з питань житлово-комунального господарства закликає владу Києва і комунальні підприємства міста сумлінно виконувати свої обов'язки. Відомство звертається до громадян столиці й інших міст України із закликом бути уважнішими і обережнішими, а також жорстко вимагати від недбайливих чиновників і керівників виконання своїх обов'язків.
Як повідомили в прес-службі МінЖКГ, міністр Олексій Кучеренко підкреслив, що ситуація в житлово-комунальній сфері Києва стала не лише некерованою і неконтрольованою: вона загрожує життю громадян і завдає значного збитку їх здоров'ю. Міністр дав доручення Держжитлокомунінспекції підготувати для передачі в органи прокуратури матеріали за фактами бездіяльності й халатності керівників відповідних структур, винних в нещасних випадках.
Міністерство також розробило законопроект стосовно внесення змін до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення в житлово-комунальному господарстві, який був схвалений на засіданні Кабінету міністрів 3 лютого. Передбачається посилення відповідальності за умисне пошкодження або руйнування об'єктів ЖКГ (умисне зняття кришок люків і ґрат інженерних мереж, пошкодження електрощитових і ліфтового устаткування, систем вентиляції та ін.) штрафом в розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також обмеженням або позбавленням волі на термін від 3 років.
Дії, скоєні групою осіб за попередньою змовою, каратимуться позбавленням волі на термін від 3 до 10 років, а якщо вони стали причиною загибелі людей або інших тяжких наслідків, - позбавленням волі на термін від 8 до 15 років.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас