Американський президент заявив про відданість ідеям вільного ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський президент заявив про відданість ідеям вільного ринку

Казна та Політика
197
Президент США Барак Обама заявив, що він і його адміністрація проводять політику "сприятливу для бізнесу", а сам він цілком виступає за вільний ринок. Тим самим Обама відкинув критику його дій з боку корпорацій.
"Іронія полягає в тому, що на лівому фланзі нас сприймають як кишенькових політиків великого бізнесу, а бізнесмени вважають нас своїми противниками", - заявив Обама в інтерв'ю журналу Bloomberg BusinessWeek 9 лютого. "Вам навряд чи вдасться знайти такий законодавчий акт, запропонований нами, який би нашкодив бізнесу", - додав він, зазначивши, що цього року збирається підписати закон, що знижує корпоративні податки на $70 млрд.
Обама пояснив свій імідж "противника бізнесу" побічним ефектом публічної критики великих банків. Президент згадав про випадки, коли він боровся з компаніями конкретної галузі: із страховиками з приводу нового плану медичного страхування, з енергетичними компаніями з приводу зміни клімату, з банками з приводу змін в правилах регулювання. Проте, Обама заявив, що у кожному конкретному випадку його ініціативи призводили до зміцнення американської економіки в цілому. Він сказав, що його економічна політика допомогла витягнути країну з періоду фінансових потрясінь і створила умови, в яких бізнес може приносити прибуток.
У 35-хвилинному інтерв'ю, повний текст якого з'явиться в журналі завтра, президент США торкнувся ще цілої низки економічних проблем. Він сказав, зокрема, що наполягатиме на підписанні цього року угоди про вільну торгівлю з Південною Кореєю, Панамою і Колумбією і відкинув ідею перенесення податкових пільг, запропонованих ним малому бізнесу, на великі компанії.
В спробі зробити американський експорт привабливішим, Обама поставив мету переконати Китай відпустити курс юаня вже в найближчому майбутньому. "Моя мета - протягом наступного року переконати Китай признатися, що природне зростання юаня також знаходиться в їх інтересах, оскільки в КНР є всі ознаки перегріву економіки", - заявив Обама.
На думку Обами, питання про проходження через Конгрес так званого "плану Волкера", що обмежує сферу діяльності банків і знижує ступінь ризиків у фінансовому секторі, є вельми складним унаслідок проблем, що є в даний час, з функціональністю політичного процесу у Вашингтоні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас