Альфа-Банк організував і цілком розмістив другий випуск облігацій ВАТ "Галичфарм" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк організував і цілком розмістив другий випуск облігацій ВАТ "Галичфарм"

Фондовий ринок
383
Альфа-Банк виступив організатором і андеррайтером випуску другої облігаційної позики ВАТ «Галичфарм». Емісія зареєстрована ДКЦПФР 10 жовтня 2002 року. Загальна номінальна вартість облігацій 3,19 млн гривень, номінальна вартість однієї облігації 1 тис. гривень. Облігації випускаються однією серією і будуть звертатися на біржовому (ПФТС) і позабіржовому ринках, термін обігу 18 місяців. Купон буде виплачуватися щокварталу. Передбачено два піврічні оферти.
Процентна ставка по першому і другому купонах установлена на рівні 19% річних. Процентна ставка по третьому купону дорівнює процентній ставці по четвертому купону, процентна ставка по п'ятому купону дорівнює процентній ставці по шостому купону. Процентна ставка по 3-му і 5-му купонах встановлюється емітентом напередодні початку відповідного купонного періоду, але не може бути нижче ставки KIBOR мінус 5% річних.
Облігаційний займ цілком розміщений 4 листопада 2002 року протягом декількох годин. Прибутковість при розміщенні склала 18% річних. Облігації розміщалися шляхом продажу на позабіржовому ринку, при цьому попит на них перевищив пропозицію.
Перший випуск облігацій, емітований у січні 2001 року на суму 1,25 млн гривень із прибутковістю 25%, був погашений компанією в лютому 2002 року вчасно й у повному обсязі.
Будучи найбільшим виробником фармацевтичних препаратів у західній Україні, ОАО «Галичфарм» займає шосту позицію по обсягах чистого прибутку і сьому позицію по обсягах реалізації в 2001 році серед вітчизняних фармацевтичних виробників. Частка компанії в загальному виробництві лікарських засобів в Україні в 2001 році склала більш 3%, чистий виторг - 7,8 млн доларів, а чистий прибуток – 0,9 млн доларів. ВАТ «Галичфарм» - єдине підприємство в Україні, що володіє повним технологічним комплексом по виробництву лікарських препаратів на основі рослинної сировини в Україні.
Усі фінансові ресурси від продажу облігацій у повному обсязі будуть спрямовані на продовження реконструкції ампульного виробництва, що включає закупівлю устаткування – лінії для розливу і запаювання ампул “Rota”, стерилізатора готової продукції, автомата для етикетування ампул і реконструкцію технологічного потоку з організацією «чистих приміщень» ампульного цеху, що покриє фінансові витрати в розмірі 30% від вартості проекту, що залишилася вартість ВАТ «Галичфарм» оплачує власними коштами. Реконструкція ампульного виробництва дозволить компанії розширити асортимент продукції і збільшити частку на ринку.
Погашення облігацій і виплата купонного доходу плануються за рахунок власних коштів підприємства, отриманих від реалізації продукції власного виробництва після виплати обов'язкових платежів і розрахунків з бюджетом.
Компанія Галичфарм була створена в 1911 році і має вже майже вікову історію розвитку. Основні виробничі потужності заводу зосереджені в ампульному, таблетно-фасовочному і хімічному цехах. Компанія Галичфарм також має у своєму розпорядженні власну лабораторію, оснащену сучасними аналітичними приладами, що дозволяє контролювати якість продукції, яка випускається, а також розробляти нові препарати.
ВАТ «Галичфарм» випускає більш 80 лікарських препаратів з 18 фармакологічних груп у формі таблеток, ампул, мазей, розчинів, настойок і екстрактів, причому 25 лікарських препаратів забезпечують більш 80% доходу компанії. Компанія випускає ряд препаратів під зареєстрованими торговими марками, серед яких Мукалтин, Хлорофілліпт, Уролесан, Строфантин, Коргликон і ін. Компанія робить препарати із субстанций, отриманих як шляхом хімічного синтезу, так і на основі рослинної сировини (до 30% усіх препаратів випускаються на основі сировини рослинного походження). При цьому компанія має повний технологічний комплекс по виробництву лікарських препаратів на основі рослинної сировини.
Компанія продає свою продукцію в усі регіони України. При цьому 80% всіх обсягів продажів здійснює 20 дистриб`юторів. Частка експорту в обсягах продажів компанії за останні два роки складає 6%-12%. Основний регіон експорту – країни СНД (Росія, Казахстан, Латвія, Молдова, Грузія й ін.). Продукція, що випускається заводом, орієнтована, в основному, на споживачів із середнім і низьким доходами.
ЗАТ «Альфа-Банк» (Україна) поступально й ефективно розвивається на Україні як універсальний банк, що пропонує своїм клієнтам максимальний набір банківських продуктів і послуг. Валюта балансу банку за три квартали 2002 року зросла на 65,2% і на 1 жовтня 2002 року склала 303,577 млн грн. Капітал склав 73,515 млн грн. Кредитно-інвестиційний портфель зріс на 72,7% і склав 230,662 млн гривень. Обсяг коштів клієнтів зріс на 57% - до 103,574 млн грн. У жовтні 2001 року Альфа-Банк почав власну емісію міжнародних пластикових карт Visa Int. в Україні.
Найбільш великі клієнти Альфа-Банку на Україні - ВАТ «Дніпроспецсталь», НПІГ «Інтерпайп», ВАТ «Сумське НПО ім. Фрунзе», ТД «Жидачівський паперовий комбінат», ВАТ «Насосенергомаш», ПІІ «Тнк-Україна», ЗАТ АСК «Остер-Київ», ЗАТ «АРС», ВАТ «Азов», ЗАТ «АВК», АТ «ДАНКО», СП ТОВ «Метален», ВАТ «Нікопольський завод феросплавів», ТОВ «Магній» (Калушський завод «Магній»).
У поточному році Альфа-Банк виступив організатором, а ЗАТ «Альфа Капітал» - андеррайтером перших облігаційних випусків ЗАТ «АВК» (обсяг емісії – 9 млн гривень по номіналу) і СП ТОВ «Метален» (обсяг емісії – 50 млн гривень по номіналу).
Успішно реалізуються власні інвестиційні проекти Альфа-Банку в області засобів масової інформації і фармацевтики, серед яких ЗАТ «Новий канал», ЗАТ «Наше Радіо», ЗАТ «Діорама» - видавець газети «Діорама плюс «Московський Комсомолець», ВАТ «Галичфарм».
У 2002 році Альфа-Банк планомірно розширює своя присутність в українських регіонах: у вересні відкрита філія в Донецьку, у жовтні - у Харкові, відкриються філії в Дніпропетровську і Миколаєві, відділення в Киеві.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас