Експерт: Ріст ВВП в Україні у 2010 р. сягатиме 3,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ріст ВВП в Україні у 2010 р. сягатиме 3,5%

Казна та Політика
261
Зростання ВВП в Україні у 2010 р. сягатиме 3,5%. Такий прогноз озвучив під час конференції експерт німецької групи радників при Кабінеті міністрів України Рікардо Джуччі.
За словами експерта, у четвертому кварталі 2008 р. держава не втратила великої кількості фінансових ресурсів, оскільки погодилася піти на девальвацію національної валюти. "Це добре, що влада і Національний банк прислухалися до наших порад і не стали витрачати валютні запаси на штучне підтримання обмінного курсу, тоді як та ж Росія на ці цілі витратила значну частину своїх фінансових запасів", - зауважив експерт.
За його словами золотовалютні резерви становлять 25 млрд дол., чого достатньо для стабілізації фінансової системи.
Як повідомив експерт, у 2010 р. обмінний курс гривні коливатиметься в межах 8-9 грн за дол. За словами Р.Джуччі, у 2009 р. дефіцит бюджету був на рівні 7%, такий самий рівень дефіциту він очікує і цього року.
Як підкреслив Р.Джуччі, рівень зростання кредитування реального сектору економіки України становить 0%, якщо вилучити зі статистичних показників кредитування Ощадбанку і "Нафтогазу України". У найскрутнішому становищі, зі слів експерта, знаходиться малий і середній бізнес, який не має таких фінансових ресурсів, як великі підприємства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас