Прибутковість держпаперів Греції впала в середу найбільшими темпами з 1998 р. на очікуваннях допомоги ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковість держпаперів Греції впала в середу найбільшими темпами з 1998 р. на очікуваннях допомоги ЄС

315
Прибутковість державних цінних паперів, емітованих урядом Греції, впала в процесі торгів у середу найбільшими темпами за останні 12 років, повідомляє агентство Bloomberg.
Інтерес інвесторів до боргових зобов'язань цієї європейської країни різко зріс після того, як стало відомо, що Німеччина розгляне різні варіанти надання фінансової допомоги Греції, окрім надання гарантій по кредитах.
За словами одного з учасників зустрічі парламентарів і міністра фінансів ФРН Вольфганга Шойбле, правила ЄС щодо надання допомоги одному з членів союзу виявилися гнучкішими, ніж уряд ФРН вважав раніше.
В результаті прибутковість грецьких держпаперів з терміном обігу 10 років до 16:31 МСК опустилася на 35 базисних пунктів - до 6,04% річних, раніше в процесі торгів прибутковість цих облігацій опускалася на 55 базисних пунктів. Це стало найбільш різким зниженням, принаймні з 1998 року.
Прибутковість облігацій з терміном обігу 5 років впала на 63 базисні пункти - до 5,65%. Напередодні прибутковість цих паперів знизилася на 32 базисні пункти.
Основний грецький фондовий індекс ASE в процесі торгів у середу зріс на 3,1%.
"Звістки про підтримку Німеччини приносять деяке полегшення для периферійних країн Європи, які піддаються найбільшому тиску, таких як Греція і Португалія", - відзначив аналітик Commerzbank AG Девід Шутц.
Прибутковість 10-річних португальських облігацій скоротилася на 9 базисних пунктів - до 4,52%, дворічних держпаперів - на 49 базисних пунктів - до 1,77%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас