Експерт: Закон про підтримку підприємництва не вплине на розвиток малого і середнього бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Закон про підтримку підприємництва не вплине на розвиток малого і середнього бізнесу

551
Закон про підтримку підприємництва не вплине на розвиток малого і середнього бізнесу, заявив під час конференції керівник бюро делегата німецької економіки в Україні Ганс-Райнер Ківель.
За словами Г.-Р.Ківеля, цей закон, який був нещодавно підписаний Президентом України, хоч і має деякі прогресивні норми, але не зможе покращити ситуацію з фінансуванням підприємців, адже, на думку експерта, закон недостатньо опрацьований. Зокрема, зобов'язання для дрібного підприємця мати капітал у розмірі мінімальної зарплати - 860 грн не зможе вплинути на фінансування. "За ці гроші не купиш навіть монітора - не те, що комп'ютера для офіса, не отримаєш за ці гроші і кредит", - наголосив Г.-Р.Ківель.
Закон, на думку експерта, не посилює відповідальність підприємця за створення та роботу товариства з обмеженою відповідальністю, що стимулює його на нові хабарі. Г.-Р.Ківель відзначив, що є позитивною норма закону, яка забороняє протягом 5 років підвищувати вартість оренди державної власності для малого й середнього бізнесу. Однак у законі не йдеться про самий доступ до такого договору. За словами експерта зараз в Україні малий та середній бізнес практично не розвивається. В країні немає тенденції відокремлення маленьких підприємств від великих, навпаки маленькі підприємства стають об'єктами для поглинання великим бізнесом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас