Суд підтвердив законність рішення АМКУ оштрафувати аеропорт "Бориспіль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтвердив законність рішення АМКУ оштрафувати аеропорт "Бориспіль"

578
Вищий господарський суд підтвердив законність рішення Антимонопольного комітету оштрафувати державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" на 10 млн. гривень за зловживання монопольним становищем при наданні спеціалізованих послуг аеропортів із заправлення авіапаливом. Про це йдеться в повідомленні АМКУ.
26 січня Вищий господарський суд відмовив "Борисполю" в задоволенні його касаційної скарги і залишив без змін рішення Київського апеляційного суду від 20 жовтня 2009 року і господарського суду Києва від 7 серпня 2009 року.
В цих рішеннях суди першої і другої інстанцій відмовили "Борисполю" в задоволенні відповідного позову та апеляційної скарги про скасування рішення АМКУ і задовольнили вимогу АМКУ про примусове стягнення штрафу з аеропорту.
Як повідомляло агентство, в квітні 2009 року АМКУ оштрафував "Бориспіль" на 10 млн. гривень і спільне підприємство "Кребо" на 25 млн. гривень за зловживання монопольним становищем при наданні спеціалізованих послуг аеропортів із заправлення авіапаливом.
Також АМКУ оштрафував "Кребо", компанії "Укртатнафта" (Полтавська область) і "Лук-Авіа Ойл" (Київ) на 230 млн. гривень за зловживання монопольним становищем при встановленні завищених цін на авіапаливо в аеропорту "Бориспіль".
Вищезгадані компанії також оскаржують накладені штрафи АМКУ в судах, але поки безрезультатно.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас