Світова фінансова влада занепокоїлася проблемою операцій carry trade — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова фінансова влада занепокоїлася проблемою операцій carry trade

817
Світова фінансова влада на тлі кампанії за забезпечення стабільності на глобальних ринках все частіше звертає свою увагу на операції carry trade - запозичення коштів у національній валюті держави, яка встановила низькі процентні ставки, конвертація та інвестування їх в національній валюті держав, які встановили високі процентні ставки.
Адер Тернер, глава британського Управління фінансових послуг, на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив, що бажав би зникнення зі світової фінансової практики подібних операцій, що, на його думку, зробило б світ трохи кращим. Президент Азіатського банку розвитку Харухіко Курода описав подібні операції як такі, що вимагають максимальної обережності, спекулятивні й ризиковані за визначенням.
Фахівці оцінюють, що операції carry trade складають 15-20% від всього обсягу міжнародного валютного ринку Forex. Проблемою для регуляторів є труднощі в пошуку і конкретній оцінці розмірів цих операцій. Деякі експерти вважають, що можуть виробити лише оцінку зростання цих трейдерських операцій шляхом моніторингу операцій хедж-фондів. Так, професор Нью-Йоркського університету Річард Левич і менеджер хедж-фонду Момчил Пожарлієв заявили, що використання цих даних може принаймні забезпечити регуляторам завчасне попередження про утворення "бульбашки". Після цього в регуляторів має бути досить часу для прийняття необхідних дій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас