Ford і Geely можуть перенести операцію з продажу Volvo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford і Geely можуть перенести операцію з продажу Volvo

Фондовий ринок
284
Американський автовиробник Ford Motor Co. і Zhejiang Geely Holding Group Co. можуть перенести операцію з продажу Volvo китайському холдингу, повідомляє Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.
Раніше партнери мали намір укласти угоду 14 лютого - в перший день Нового року за китайським місячним календарем.
За даними осіб, знайомих з перебігом переговорів, в сторін ще залишилися розбіжності щодо фінансових питань, проте обидва автовиробники розраховують досягти консенсусу до 31 березня і закрити операцію 30 червня, відзначають джерела. Сума операції, за словами співрозмовників агентства, може скласти $2 млрд. Нагадаємо, в 1999 році Ford віддав за Volvo $6,5 млрд. Обсяг договірної документації вже перевищує метр у висоту, додають джерела.
"Це надзвичайно складні переговори. Окрім угоди, сторони обговорюють стратегію тісних взаємин на найближчі декілька років", - цитує агентство слова автоаналітика CSM Worldwide Майкла Робінета (Michael Robinet).
Ford, збитки якого за підсумками минулих 3-х років склали $30 млрд, виставив Volvo на продаж у кінці 2008 року в рамках відмови від випуску європейських автомобілів класу люкс і розвитку свого основного бренду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас