Банк Англії чекає слабших темпів зростання ВВП, збереження інфляції нижче від цільового рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії чекає слабших темпів зростання ВВП, збереження інфляції нижче від цільового рівня

113
Банк Англії чекає слабших темпів економічного зростання Великобританії в порівнянні з листопадовим прогнозом, а також збереження інфляції на рівні нижче від цільового, повідомляє агентство Bloomberg.
Зростання британського ВВП в другому кварталі 2011 року складе 3,2% в річному вирахуванні, прогнозують в ЦБ. Раніше очікувалося, що підйом досягне 4%.
Прогнози Банку Англії будуються на основі ринкових очікувань щодо рівня базової процентної ставки, яка зараз складає 0,5% річних. Ринок в середньому передбачає, що ставка британського ЦБ в четвертому кварталі 2010 року складатиме 1%, в той же період 2011 року - 2,5%.
Інфляція у Великобританії, як чекають в ЦБ, прискориться до 3,3%, перш ніж сповільнитися до 0,9%, і залишатиметься нижче 2% протягом основної частини періоду, що завершується в 2011 році.
"ЦБ вважає, що найбільш вірогідним є слабше підвищення ВВП, ніж передбачалося раніше, проте відзначає зменшення деяких ризиків у порівнянні з листопадом, - йдеться в щоквартальному звіті Банку Англії. – Більш імовірним, ніж протилежний варіант, є те, що інфляція залишатиметься нижче від цільового рівня протягом основної частини прогнозного періоду".
Погіршення прогнозу ВВП Великобританії дозволяє передбачити, що британські регулятори будуть змушені продовжити реалізацію своєї програми стимулювання економіки, обсяг якої складає 200 млрд фунтів стерлінгів ($314 млрд).
Глава Банку Англії Мервін Кінг заявив на прес-конференції в середу, що "поки дуже рано робити висновок про те, що додатковий викуп боргових зобов'язань не знадобиться".
"ЦБ залишить цю можливість відкритою, і подальший викуп облігацій можливий у разі потреби", - відзначив він.
Дохідність дворічних британських держоблігацій знизилася на коментарях М.Кінга на 14 базисних пунктів - до 1,112% річних. Курс фунта стерлінгів опустився на 0,5% - до $1,5677.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас