Савченко: Україні потрібно створити державний банк розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Савченко: Україні потрібно створити державний банк розвитку

399
Україні потрібно створити державний банк розвитку. Про це повідомив на прес-конференції заступник міністра фінансів Олександр Савченко.
За його словами, зараз немає установ, які б займалися фінансуванням малого і середнього бізнесу, тоді як потрібні кредитні лінії на багато мільярдів гривень, тому створення державного банку могло б стимулювати бізнес до розвитку, а банки - до фінансування підтримки підприємців.
"Українським банкам потрібно повернутися до кредитування реального сектора економіки, на жаль, держава не має чіткої позиції кредитування підприємств. На мою думку, потрібно змінити цільове призначення НБУ, потрібно не лише піклуватися про стабільність валюти, але і фінансів, і розвитку національної економіки", - відзначив О.Савченко. За його словами, на ринку домінують одноденні кредити, а потрібно потурбуватися про фінансування на місяць, півроку, рік, що неможливо без втручання держави.
Також, на думку О.Савченка, потрібно якнайшвидше переходити до міжнародних стандартів бухгалтерської звітності, а також встановити відповідальність за статистичну звітність. "Якщо б ми формували звітність за міжнародними стандартами, то такої фінансової кризи ми б не побачили", - сказав він. За словами О.Савченка, підприємства мають до 2012 р. завершити перехід на міжнародні стандарти звіту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас