Експерти: Українські кредитно-дефолтні свопи зростають на стурбованості інвесторів майбутнім України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Українські кредитно-дефолтні свопи зростають на стурбованості інвесторів майбутнім України

845
Закордонні інвестори стурбовані післявиборною ситуацією в Україні, про що свідчить зростання котирувань українських CDS (Credit Default Swap, своп на дефолт за кредитом ред.). Про це повідомив аналітик інвестиційної групи "Сократ" Максим Штепа.
За його словами, саме через котирування кредитно-дефолтних свопів, які відображають настрій інвесторів щодо ризиків дефолту позичальника, найлегше оцінювати вплив виборів і поствиборної ситуації на українські суверенні єврооблігації й оцінку суверенних ризиків західними інвесторами.
В зв'язку з цим аналітик відзначив, що після першого туру українські CDS показали падіння на більш ніж 90 б.п. (з 957 б.п. 17 січня до 867 б.п. 2 лютого). Таким чином, можна сказати, що інвестори позитивно оцінили результат першого туру виборів.
В той же час, напередодні другого туру виборів почалося зростання українських CDS. Так, за період 2 лютого - 7 лютого кредитно-дефолтні свопи зросли з 867 б.п. до 943 б.п. Після другого туру виборів українські CDS продовжили зростання і на 9 лютого котирувалися на рівні 970 б.п.
За словами М.Штепи, таке зростання свідчить про стурбованість інвесторів ризиками визнання виборів нелегітимними і подальшою політичною дестабілізацією. На його думку, в даний час на настрої західних інвесторів, оцінку ними українських суверенних ризиків і, відповідно, котирувань Сds чинитиме вплив політична стабільність.
"Будь-які новини, пов'язані з неможливістю інавгурації нового президента або ж розпуском парламенту, матимуть негативний іміджевий вплив і, як результат, підвищуватимуть суверенні ризики", - відзначив аналітик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас