Експерт: Порятунком Греції має займатися МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Порятунком Греції має займатися МВФ

349
Європейський союз вчинить мудро, якщо звернеться до Міжнародного валютного фонду з проханням про допомогу Греції замість того, щоб створювати прецедент порятунку своїх слабких членів. Про це заявив колишній службовець банку Англії Чарльз Гудхарт.
"Хоча обсяг коштів, необхідний для порятунку фінансового становища Греції, є відносно невеликим, проблемою стане саме створення такого прецеденту. Я б звернувся за допомогою до МВФ, з європейської точки зору це найкращий варіант", - заявив Гудхарт в інтерв'ю журналістам в Сіднеї, де він бере участь у конференції, влаштованій Резервним банком Австралії.
Європейські чиновники розглядають різні варіанти зміцнення упевненості інвесторів в Греції, яка намагається скоротити свій бюджетний дефіцит, що оцінюється в 13% від ВВП. Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле доручить законодавцям розглянути можливі заходи для підтримки грецького уряду. Навіть перспектива такої допомоги надихнула інвесторів.
Країни ЄС, які не входять до зони євро, включаючи Швецію і Великобританію, вважають найкращим варіантом порятунку Греції її звернення по допомогу до МВФ, пише Financial Times. Проте далеко не всі згодні з такою постановкою питання. Грецький міністр фінансів Йоргос Папаконстантіну назвав будь-яку допомогу своїй країні ззовні "найгіршим сигналом, який ми могли б послати".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас