Опитування: Українці в своїй більшості не бачать вигоди співпраці з банками та більше довіряють держбанкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Українці в своїй більшості не бачать вигоди співпраці з банками та більше довіряють держбанкам

971
65% українців вважають, що умови банківського кредитування і депозитних програм для населення на ринку України невигідні споживачам. Такі дані експрес-дослідження, проведеного групою компаній (ГК) eCall, повідомляє прес-служба ГК.
45% опитаних основною причиною невигідності співпраці з банками називають високі кредитні ставки, більше 30% - приховані умови договору, близько 8% - нарахування штрафів у разі прострочення платежу, трохи більше 3% - терміни кредитування. 55% опитаних вважають, що банки поводять себе досить жорстко по відношенню до боржників. З них близько 30% вважають, що це проявляється у відсутності лояльності до клієнтів, 27% - у можливості відбору заставного майна, 17% - у значних штрафах за прострочення платежів, 12% - в передачі справ колекторам.
Більше 50% опитаних вважають, що умови депозитних програм для населення невигідні. На думку 75% респондентів, ключова незручність - ризик неповернення депозиту, 13% незадоволені затримкою виплат після закінчення терміну договору, а 6% - низькими депозитними ставками.
При цьому, 75% учасників опитування вважають, що найбільш надійні банки - державні. Серед учасників опитування, які віддають перевагу комерційним банкам, більше 70% довіряють фінансовим установам з іноземними інвестиціями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас