Посол ФРН: Основну увагу новий Президент України має приділити розвитку малого й середнього бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол ФРН: Основну увагу новий Президент України має приділити розвитку малого й середнього бізнесу

340
Основну увагу новий Президент України має приділити розвитку малого й середнього бізнесу. Про це заявив на конференції надзвичайний та повноважний посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот.
За його словами, "поступово стає відомим переможець виборів", і є надія на створення нової парламентської більшості. Тому є можливість до впровадження економічних реформ. Насамперед це вирішення проблем державних фінансів, надання чітких сигналів для міжнародної спільноти щодо подальшого економічного розвитку країни, посилення довіри іноземних інвесторів.
Велику увагу, за словами посла, новий Президент має приділити розвитку приватного сектору економіки і розвитку підприємництва взагалі. "Україна експортує наразі переважно напівфабрикати і сировину, важка індустрія дуже вразлива до зовнішніх явищ, тому потрібна диверсифікація", - вважає посол. За його словами, Україні потрібно розвивати інноваційні проекти, щоб зменшити залежність від кількох галузей промисловості. Як повідомив посол, у Німеччині частка малого й середнього бізнесу у ВВП сягає 30%, тоді як в Україні - близько 5%. Заважають розвиватися малому й середньому бізнесу, на думку посла ФРН, численні регуляторні і дозвільні процедури.
За словами Г.-Ю.Гаймзьота кредитно-фінансова криза сильно зашкодила розвитку малого й середнього бізнесу в Україні, оскільки позбавила його фінансування. Тому українська влада разом з міжнародними фінансовими організаціями має сприяти розвитку малих і середніх підприємств, збільшувати зайнятість населення у цьому секторі бізнесу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас