Honda збільшує кількість відкликаних по всьому світу авто до 900 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Honda збільшує кількість відкликаних по всьому світу авто до 900 тис.

1029
Друга за розмірами японська автомобілебудівна компанія Honda Motor Co. відкликала додаткові моделі автомобілів 2001 і 2002 рр., загальний обсяг сервісних акцій концерну по всьому світу перевищує 900 тис. автомашин, повідомляє видання MarketWatch.
Відкликання автомобілів Honda з ринку пов'язане з дефектами подушок безпеки. Відкликанню підлягають моделі Accord, Civic, Odyssey, CR-V і Pilot, випущені в 2001-2002 роки по всьому світу, а також моделі Acura TL і CL 2002 роки в США. У Японії також відкликають автомобілі Inspire і Saber, мініфургони Lagreat.
Сервісні акції будуть також проведені в Канаді та низці інших країн, проте про відкликання автомобілів Honda з російського ринку поки не йшлось.
За словами представника Honda в США Джона Менделя, витрати компанії на ремонт одного автомобіля складуть близько $67.
"Через відкликання Toyota з ринку, дії Honda привертають багато уваги, але це не дуже велика акція. Подібні відкликання трапляються практично щодня", - стверджує аналітик Tokai Tokyo Research Center Мамору Като.
Як стало відомо, у вказаних моделях Honda подушка безпеки водія розкривається з надлишковим тиском, унаслідок чого при її спрацьовуванні людина може отримати травму і навіть загинути. За даними Honda, подушки безпеки їй надавала японська компанія Takata Corp.
Акції Honda подешевшали в середу на 1,6%, Takata - на 4,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас