Євро успішно протистоїть найгіршій кризі у своїй історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро успішно протистоїть найгіршій кризі у своїй історії

Валюта
5245
Єдина європейська валюта зараз переживає найгіршу кризу за всю свою історію, але дані також вказують на те, що євро успішно протистоїть цій кризі, заявив член виконавчої ради Європейського центрального банку (ЄЦБ) Лоренцо Біні Смагі в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica.
За словами Біні Смагі, перспективи економіки на 2010 рік "є куди менш оптимістичними, ніж здавалось раніше, проте не варто бити на сполох і заявляти про те, що економіка готується до війни".
Що стосується внутрішніх проблем Італії, то за словами Біні Смагі, він не вважає їх нерозв'язними, хоча бачить необхідність в "екстреній структурній реформі". В Італії дуже великий держборг, але бюджетний дефіцит знаходиться на прийнятному рівні, сказав він.
В минулу п'ятницю євро знизився до долара до мінімальних за 8 місяців $1,3583, оскільки учасники ринку були стурбовані проблемами бюджетного дефіциту і держборгу Греції, які, як побоюються інвестори, можуть виявитися повною мірою і в інших країнах єврозони, включаючи Італію.
Однак до середи курс євро відновився до $1,3760, оскільки передбачається, що Європейський Союз надасть Греції необхідну підтримку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас