Голова ЦБ Китаю: Інфляція поки невисока, але ситуація потребує пильності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЦБ Китаю: Інфляція поки невисока, але ситуація потребує пильності

Казна та Політика
169
Інфляція в Китаї зараз знаходиться на досить низькому рівні, проте вона вже вимагає пильності з боку ЦБ, вважає голова Народного банку Китаю (китайський Центробанк) Чжоу Сяочуань.
"Інфляція в Китаї вже виявилася. Хоча вона і знаходиться на низькому рівні, в нинішній ситуації слід проявляти пильність", - наводить газета "Синьцзін бао" висловлювання голови Центробанку на міжнародній конференції в Сіднеї, в якій він взяв участь.
Чжоу Сяочуань зазначив також, що "видача кредитів банками Китаю здійснюється на стабільній основі".
Газета наводить оцінки місцевих експертів, які вважають, що Центробанк Китаю з четвертого кварталу 2009 року вже приступив до кроків із управління інфляційними процесами. Зокрема, в січні 2010 року були підвищені відрахування банків в резерви, а останнім часом Центробанк вимагає від них також "балансувати видачу кредитів і не допускати різких квартальних сплесків і падінь".
За наведеними газетою оцінками, в першому кварталі 2010 року Китай обмежить видачу нових кредитів до 3 трлн юанів ($441 млрд).
Разом з тим, як відзначає "Синьцзін бао", незабаром будуть оприлюднені статистичні дані про економічний розвиток Китаю в січні 2010 року. Відповідно до них індекс зростання споживчих цін "залишиться приблизно на рівні грудня 2009 року", тобто складе, орієнтовно, 1,7 - 1,9%".
Інфляція прискорилася у грудні до 1,9% з 0,6% в листопаді після періоду зниження цін, що тривало до осені минулого року. На тлі зростання кредитної експансії, що продовжується, прискорення темпів збільшення ВВП це створює ризики перегріву економіки і підвищує вірогідність заходів із посилення кредитно-грошової політики з боку ЦБ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас