МЗС: Україна чекає від нового складу Єврокомісії потужного імпульсу в двосторонніх відносинах з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Україна чекає від нового складу Єврокомісії потужного імпульсу в двосторонніх відносинах з ЄС

Казна та Політика
149
Україна чекає від нового складу Європейської Комісії потужного імпульсу в двосторонніх відносинах з Європейським Союзом.
Про це йдеться в коментарі прес-служби Міністерства закордонних справ України, розміщеному у вівторок на офіційному сайті відомства.
"Україна відзначає схвалення 9 лютого поточного року на пленарному засіданні Європейського парламенту нового складу Єврокомісії під керівництвом Жозе Баррозу. Сподіваємося, що зусиллями президента Єврокомісії Баррозу і його команди буде дано потужний імпульс розвитку всього комплексу відносин між Україною і ЄС на основі принципів політичної асоціації і економічної інтеграції", - сказано в коментарі прес-служби МЗС.
У відомстві констатують, що українська сторона підтверджує готовність до активної і результативної співпраці з новопризначеним складом Єврокомісії.
Як повідомлялося, у вівторок, 9 лютого Європарламент затвердив новий склад ЄК і затвердив її президентом Жозе Мануеля Баррозу. Це вже другий термін президентства для колишнього прем'єр-міністра Португалії Баррозу. Разом з ним в ЄК повернулися ще 14 функціонерів з числа попереднього складу комісії. Серед них, зокрема, єврокомісар Андірс Пібалгс, Нелі Круз, Олі Рен. Всього до ЄК входять 27 комісарів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас