"Газпром" не планує змінювати умови контрактів відносно системи take or pay із європейськими покупцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" не планує змінювати умови контрактів відносно системи take or pay із європейськими покупцями

Енергетика
274
Керівництво ВАТ "Газпром" не планує змінювати умови контрактів з європейськими покупцями відносно сплати неустойок при зниженні обсягів споживаного газу (контракти за системою take or pay).
Із відповідною заявою виступив в Лондоні заступник голови правління компанії Олександр Медведєв. Як повідомляє агентство Reuters, російський газовий монополіст не буде також змінювати ціни на нафту в контрактах з європейцями.
Однак Медведєв підкреслив, що нові контракти з європейськими покупцями дозволять "Газпрому" залишатися конкурентноздатним продавцем на ринку.
Медведєв також заявив, що в нових контрактах враховуються ціни на спотовому ринку газу. Проте, за його словами, спотовий ринок не може відігравати ключову роль в цьому питанні.
Нагадаємо, 10 листопада 2009 р. заступник генерального директора "Газпром експорту" Сергій Челпанов заявив, що "Газпром" може пред'явити штрафні санкції європейським покупцям за недобір газу при зменшенні обсягу споживання.
Челпанов пояснив, що йдеться про контракти за системою take or pay, коли обумовлені певні обсяги закупівель палива, які повинні виконуватися.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас