Moody`s: Відновлення попиту на сталь в 2010 р. буде повільним, особливо в США і Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody`s: Відновлення попиту на сталь в 2010 р. буде повільним, особливо в США і Європі

141
Відновлення попиту на сталь в 2010 році буде дуже повільним, особливо в США і Європі, йдеться в огляді міжнародного рейтингового агентства Moody's.
Агентство зберігає негативний прогноз розвитку сталеливарної галузі США, бо поки не бачить якихось значимих змін на краще. Повідомлення провідних сталеливарних компаній США - Nucor, US Steel і AK Steel - також свідчать про поступове відновлення, тоді як Китай і інші азіатські країни, наприклад Індія, демонструють швидше зростання.
"Лише до II кварталу цього року ми можемо побачити якісь ознаки стійкого поліпшення, - відзначає агентство. - В даний час завантаження виробничих потужностей в середньому по галузі коливається від 60% до 65% і поки не свідчить про початок стабільного відновлення".
Як мінімум, галузь має повернутися до рівня завантаження потужностей в 60-70% і цін на гарячекатаний прокат в $500-600 за тонну. За умови швидкого відновлення рівень завантаження потужностей буде підвищений до 80%, але це навряд чи можна здійснити цього року, вважають аналітики.
Зростання цін на сталь за останній час пояснюється не стільки збільшенням попиту, скільки зростанням витрат виробництва - чеканням підвищення вартості руди, вугілля і лому.
За очікуваннями агентства, контрактні ціни на коксівне вугілля в 2010 році досягнуть $180 за тонну проти $129 за тонну минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас