Moody's: Алюміній в 2010 р. найменш перспективний з точки зору зростання цін в порівнянні з нікелем і міддю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Алюміній в 2010 р. найменш перспективний з точки зору зростання цін в порівнянні з нікелем і міддю

236
Порівнюючи перспективи зростання цін на алюміній, мідь і нікель, найбільшу перевагу аналітики міжнародного рейтингового агентства Moody's Investors Service віддають нікелю, йдеться в повідомленні агентства.
Ціни на нікель, як очікується, будуть помалу зростати. У тому числі на це вказують страйки робітників на копальнях Vale SA в Канаді.
Раніше повідомлялося, що близько 3,3 тис. з 4,6 тис. працівників Sudbury (компанія входить до складу канадського підрозділу Vale) почали страйк з 13 липня. Призупинення робіт призвело до скорочення світових постачань нікелю приблизно на 10% і зростанню цін на цей метал.
Трохи гірша позиція міді. На думку Moody's, в світі зараз спостерігається деякий надлишок міді. Втім, при нинішньому рівні цін невелике цінове погіршення не сильно вплине на доходи компаній, які видобувають мідь.
Найслабші позиції алюмінію. Moody's вказує на величезний надлишок і виробничих потужностей, і самого металу на складах. Агентство відзначає, що алюміній складується, але рано чи пізно він повернеться на ринок, що вплине на рівень цін на цей метал.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас