В Греції страйкують пілоти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Греції страйкують пілоти

272
Все авіарейси на території Греції, заплановані на 10 лютого, скасовані у зв'язку із загальнонаціональним страйком державних службовців. Скасування стосується як внутрішніх, так і міжнародних авіарейсів, які мали здійснюватися з 00:00 години до 23:59 середи.
Запланована на завтра акція протесту торкнеться також роботи державних шкіл, лікарень, податкових органів і місцевих органів влади. Страйкарі протестують проти крутих заходів уряду з боротьбі з рекордним дефіцитом бюджету, які передбачають заморожування зарплат, передає Lenta.ru.
В січні свій протест висловили фермери, перекривши найважливіші дороги країни і фактично блокувавши державний кордон з Болгарією, що істотно ускладнило своєчасну доставку вантажів. Виробники сільгосппродукції добивалися субсидій з боку уряду.
Робітники приватного сектора повідомили про намір провести свою акцію протесту 24 лютого.
В свою чергу прем'єр-міністр Греції Георге Папандреу закликав профспілки зберігати самовладання, заявивши, що країна, яка перебуває в дуже складному становищі, не може дозволити собі страйки і блокади.
За підсумками 2009 року дефіцит бюджету Греції склав 12,7% від ВВП, що є найгіршим показником в країнах єврозони. Згідно з правилами, закріпленими в Маастрихтській угоді, дефіцит держбюджету країни - члена Євросоюзу не повинен перевищувати 3% від ВВП.
Серед заходів, схвалених урядом Греції для скорочення дефіциту бюджету, також фігурують збільшення пенсійного віку, припинення прийому на держслужбу нових працівників в 2010 році, підвищення акцизів на паливо, алкоголь і сигарети, а також боротьба з ухилянням від сплати податків.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас