Фонд China Investment став акціонером Нафтового фонду США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд China Investment став акціонером Нафтового фонду США

105
Китайський суверенний фонд China Investment Corp. (CIC) вперше інвестував в акції Нафтового фонду США (USOF), який вважається крупним гравцем на нафтовому ринку. Таким чином, CIC увійшов до числа основних акціонерів USOF, серед яких також - Morgan Stanley & Co. і Goldman Sachs Group.
Частка китайського інвестфонду стала четвертою за розміром після того, як він придбав 2 млн. акцій USOF (3,48%) на $78,6 млн. Крім того, China Investment купила 1,45 млн. акцій (0,4%) біржового фонду SPDR Gold Trust за $155,6 млн. (еквівалентні 145 тис. тройським унціям золота).
Останнім часом крупні китайські компанії активно скуповували активи по всьому світу, будь то шахти в Австралії, нафтові активи в Росії, Казахстані і Нігерії, або золоторудні родовища на Філіппінах. Зростаюча економіка КНР все більше потребує сировини.
"Схоже, вони усвідомлюють свою владу на сировинних ринках і хочуть застрахувати себе від ризиків. Я думаю, що резерви CIC будуть використані для хеджування ризиків через відсічення постачань сировини шляхом придбання часток у його виробниках", - говорить головний економіст по Азії ING Groep NV Тім Кондон.
В поточному році керівництво CIC також розглядає можливість нових інвестицій в компанії, які пов'язані з видобутком природних ресурсів. Вже проведені попередні переговори на цю тему з Бразилією - другим найбільшим світовим експортером залізняку, а також з Мексикою - другим за величиною в світі виробником золота.
За останні 12 місяців вартість сирої нафти в Нью-Йорку зросла на 83%, за цей же час золото в Лондоні подорожчало на 20%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас