Монголія має намір залучити 25 млрд дол. іноземних інвестицій протягом 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монголія має намір залучити 25 млрд дол. іноземних інвестицій протягом 5 років

121
Влада Монголії планує залучити $25 млрд. зарубіжних інвестицій протягом 5 років на розробку своїх надр. Про це повідомив прем'єр-міністр Сухбаатарин Батболд, передає Bloomberg.
За словами Батболда, Улан-Батор розглядає можливість створення окремих компаній, які виступлять власниками золотих, мідних, уранових і вугільних резервів, і продаж їх акцій глобальним інвесторам.
Зараз уряд Монголії має намір провести свій перший випуск держоблігацій обсягом $1,2 млрд. для розвитку родовищ металів і вугілля.
За словами міністра фінансів республіки Байартсогта Сангаджава, інвестбанки радять республіці встановити термін погашення по зобов'язаннях від 5 до 10 років. Прибутковість держпаперів коливається від 8% до 11%, відзначив чиновник.
В той же час влада країни шукає інвесторів для розробки вугільного родовища "Таван Толгой"; приблизна вартість проекту складає $2 млрд.
В жовтні минулого року уряд підписав угоду з канадськими компаніями Ivanhoe Mines Ltd. and Rio Tinto Group для освоєння найбільшого в світі неопрацьованого родовища міді й золота в світі "Ою Толгой"; вартість проекту, запланованого на 2013 рік, оцінюється в $4 млрд. За оцінками експертів, прибуток від розробки може скласти від $30 млрд. до $50 млрд.
До першого монгольського лістингу вже проявили інтерес близько 20 інвестбанків, у тому числі Goldman Sachs Group Inc., HSBC Holdings Plc, Morgan Stanley, Credit Suisse Group AG, Deutsche Bank AG і декілька японських фінансових інститутів.
За допомогою залучення іноземного капіталу влада країни, в якій проживають 2,7 млн. людей, розраховує підняти рівень життя своїх громадян; дохід на душу населення в республіці зараз складає $2000 на рік.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас