Європейський інвестиційний банк виключив можливість надання фінансової допомоги Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський інвестиційний банк виключив можливість надання фінансової допомоги Греції

599
Європейський інвестиційний банк (EIB) - кредитна організація в системі Євросоюзу - виключив можливість надання фінансової допомоги Греції, оскільки це суперечить статуту організації. EIB заявив сьогодні, що може фінансувати "лише економічно конкурентні проекти", а допомога державам ЄС, обтяженим бюджетними дефіцитами, не передбачена положенням про діяльність банку.
"Місія EIB і його статут не дозволяють надавати фінансову допомогу окремим державам Євросоюзу, які мають проблеми з бюджетом або платіжним балансом", - заявив голова Європейського інвестиційного банку Філіп Майштадт, чиї слова цитуються в прес-релізі EIB.
Раніше сьогодні на ринках з'явилися чутки про те, що Євросоюз розглядає варіанти надання фінансової підтримки уряду Греції, який зіткнувся з різким збільшенням вартості позикових коштів. Ці спекуляції підігріваються повідомленнями в ЗМІ про те, що глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше ухвалив рішення скоротити свою робочу поїздку до Австралії, щоб встигнути до спеціального засідання лідерів ЄС з питань економіки, яке пройде 11 лютого.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас