Мідь, нафта і цукор - найкращі товари на сировинному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мідь, нафта і цукор - найкращі товари на сировинному ринку

Фондовий ринок
491
Мідь, нафта і цукор є найкращими товарами для інвестування в сировинні ринки, оскільки ціни на них зростатимуть завдяки збільшенню попиту в країнах, що розвиваються, і обмеженому обсягу пропозиції, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на прогноз аналітиків Morgan Stanley.
За словами керівника відділу аналізу сировинних ринків Хусейна Аллідіни, нафта є найкращим вибором серед всіх видів сировини, а мідь - серед кольорових металів, оскільки її зростання підтримують ті ж чинники, що і причини підвищення цін на нафту.
Очікуване зростання ВВП emerging markets на 6,5% в 2010 році сприятиме підвищенню попиту на нафту і нафтопродукти, зазначив Аллідіна. Цілком імовірно, що попит буде настільки активним, що ОПЕК доведеться збільшити квоти на видобуток, починаючи з другого півріччя.
Аналітик підтвердив попередній прогноз зростання цін на нафту до $95 за барель до кінця цього року і в середньому до $100 за барель в 2011 році.
"Інвестиції в цукор зараз більш ніж виправдані - як мінімум до березня, коли починається збір урожаю в Бразилії", - сказав Аллідіна.
Світовий дефіцит цукру, через який ціни підскочили до максимуму за 29 років, в поточному маркетинговому році може перевищити прогнози на 43% через погані погодні умови в Мексиці, Китаї і Таїланді. Нові дані про бразильський урожай можуть трохи змінити цю оцінку, проте ціни на цукор зростатимуть протягом всього 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас