Зубков: Нормою забезпечення зерном в Росії має бути 1 тонна на душу населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубков: Нормою забезпечення зерном в Росії має бути 1 тонна на душу населення

Аграрний ринок
225
В розвинених країнах нормою забезпечення зерном вважається 1 тонна на душу населення, значить, Росія повинна мати щороку 140 млн. тонн. Про це заявив перший віце-прем'єр РФ Віктор Зубков на виїзній нараді в Курську, де розглядалося питання продовольчої безпеки країни і стану внутрішнього ринку зерна в РФ.
"Таким чином, - відзначив він, - якщо ми говоримо, що у нас багато зерна, то це неправильно. У Росії 140 млн. людей населення, значить, ми повинні мати щороку 140 млн. тонн зерна, аби повністю забезпечити потреби в хлібобулочних виробах, забезпечити промисловість, яка споживає зерно, і забезпечити наше тваринництво".
На нараді, де були присутні губернатори, фахівці-аграрії, представники міністерств і відомств, банкіри, В.Зубков від імені Уряду РФ висловив на адресу трудівників села слова вдячності. "Навіть в умовах кризи, - підкреслив перший віце-прем'єр, - сільське господарство довело свою стійкість. - Фактично воно стало єдиною точкою зростання реального сектора розвитку економіки. Так, за підсумками 2009 р., зростання виробництва склало 101%, приріст виробництва м'яса птиці - 315 тис. тонн, свинини - понад 200 тис. тонн, а урожай зернових вище середніх п'ятирічних значень - 97 млн. тонн".
За його словами, підписання 1 лютого ц.р. указу президента про прийняття Доктрини продовольчої безпеки на законодавчому рівні визначає стратегічні орієнтири країни в цій області. Визначені порогові значення по основних видах продовольства: зерно - 95%, м'ясо - 85% і молоко та молочні продукти - 90%. Встановлена система показників оцінки рівня продовольчої безпеки у всіх сферах виробництва та обігу сільськогосподарської сировини і продовольства. Поставлено завдання управління запасами.
План реалізації доктрини буде розглянутий на найближчому засіданні комісії з розвитку АПК.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас