Китайський юань може планово подорожчати у другому кварталі 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський юань може планово подорожчати у другому кварталі 2010 року

Валюта
360
Ревальвація юаня, можливо, станеться раніше очікуваного терміну, в другому кварталі 2010 року китайська валюта може подорожчати не більше ніж на 5%, говориться в статті керівника Міжнародного центру фінансових досліджень при Китайській академії соціальних наук Чжан Міна.
В 2009 році зростання ВВП в Китаї склало 8,7%, Китай виконав завдання зі збереження цього показника на рівні 8%, пише газета "Женьмінь Жибао".
В 2009 році частка чистого експорту в обсязі ВВП була негативною, але обсяг експорту Китаю почав швидко відновлюватися, в грудні 2009 року він виріс на 17,7%, в порівнянні з аналогічним показником попереднього року.
При позитивній частці експорту в зростанні ВВП, при збереженні високих темпів зростання споживання та інвестування в першому кварталі 2010 року зростання ВВП може перевищити 12%.
Відновлення обсягу експорту для експортно-орієнтованих галузей промисловості і зростання зайнятості є хорошою новиною, пише газета, але для макроекономіки таке зростання означає новий раунд перегріву. За цих обставин фінансова і валютна політика країни посилюватиметься. Ревальвація юаня також може спричинити скорочення загального попиту, тому вона може початися раніше, ніж очікується.
Ревальвація юаня ослабить інфляцію, що імпортується, викликану підвищенням цін на сировинні товари на міжнародному ринку, дозволить контролювати зростання індексу цін виробників і є одним з варіантів відповіді китайського уряду на потенційний інфляційний тиск.
В теперішній час китайські і закордонні фахівці мають різні точки зору з приводу того, чи настав відповідний момент для ревальвації юаня. За прогнозами Чжан Міна, ревальвація почнеться після завершення сесій ВСНП і Народної політичної консультативної ради Китаю і не перевищить в 2010 році рівня 5%.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас