Держспоживстандарт забракував 10% перевіреної м'ясної продукції в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держспоживстандарт забракував 10% перевіреної м'ясної продукції в Криму

Аграрний ринок
195
Спеціалісти державного нагляду за дотриманням стандартів, норм і правил ДП "Кримстандартметрологія" протягом 2009 р. перевірили 26,4 тонни м'ясної продукції вартістю 494,8 тис. грн. При цьому було забраковано 2,5 тонни (9,4%) вартістю 64,3 тис. грн.
Як повідомляє Держспоживстандарт, протягом звітного періоду фахівці державного нагляду перевірили якість ковбасних виробів, сирокопчених і копчених продуктів з м'яса і м'яса птиці, напівфабрикатів і консервів м'ясних на 27 підприємствах АР Крим по виробництву, зберіганню і оптової торгівлі м'ясними виробами.
Порушення вимог чинних нормативних документів встановлені на 24 перевірених підприємствах. Зокрема, були виявлені порушення вимог маркування; за фізико-хімічними показниками (масова частка вологи завищена, масова доля білка занижена); випробування продукції за показниками безпеки проводилися не в повному обсязі; недотримання періодичності контролю готової продукції за показниками безпеки.
За результатами державного нагляду 24 суб'єктам підприємницької діяльності видані розпорядження щодо усунення порушень, розпорядження про заборону реалізації 10 партій м'ясної продукції, розпорядження про заборону реалізації 11 найменувань м'ясної продукції. До 19 суб'єктів підприємницької діяльності застосовані штрафи на загальну суму 27 тис. 810 грн., адміністративні штрафи на загальну суму 6 тис. 900 грн. застосовано до 22 посадових осіб.
Повторні перевірки щодо виконання розпоряджень ДП "Кримстандартметрологія" і усунення виявлених порушень проведені на 7 підприємствах. На всіх підприємствах порушення усунені.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас