Білорусь кличе до себе іноземних інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь кличе до себе іноземних інвесторів

Казна та Політика
209
Міністр закордонних справ Білорусі Сергій Мартинов заявив, що його республіка прагне залучити іноземних інвесторів до участі в її енергетичній і нафтохімічній промисловості, а також бажає розширення економічних зв'язків з Європейським союзом і Росією.
"Ми виступаємо за відкриття нашої економіки для іноземних інвестицій, - заявив Мартинов 6 лютого на міжнародній конференції з безпеки в Мюнхені. - Ми хотіли б бачити більше іноземних інвесторів у Білорусі й закликаємо їх до участі в наших економічних проектах".
Енергетика, нафтохімічна, хімічна та автомобільна індустрії можуть стати сферами інтересів для інвесторів з-за кордону на тлі приготувань уряду країни до продажу пакетів акцій в контрольованих державою компаніях, сказав Мартинов. У 2009 р. Світовий банк опублікував дослідження умов ведення бізнесу в країнах Східної Європи і Центральної Азії, в якому Білорусь зайняла 13-е місце серед 27 держав, обійшовши при цьому Польщу, Туреччину, Росію і Хорватію.
"Хоча уряд і не хоче, щоб Білорусь стала кандидатом на вступ до ЄС, ми все одно працюємо над розвитком тісніших відносин з Європейським союзом", - відзначив білоруський міністр. Мартинов також позитивно відгукнувся про факт створення митного союзу з Росією і Казахстаном, заявивши, що таким чином вдасться створити єдиний економічною простір з населенням 180 млн. людей.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас