Росія повністю може забезпечити себе власним м'ясом птиці до 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія повністю може забезпечити себе власним м'ясом птиці до 2012 року

Аграрний ринок
160
Росія повністю може забезпечити себе власним м'ясом птиці до 2012 р. Таку заяву зробив перший віце-прем'єр РФ Віктор Зубков на нараді 6 лютого в Курську, де йшла розмова про продовольчу безпеку країни.
"Зараз, - сказав він, - ми купуємо в США 600 тис. тонн м'яса птиці і 180 тис. тонн поставляється з країн Європи - всього 780 тис. тонн на рік. Зараз ця ситуація виправляється. Так, минулого року ми додали 315 тис. тонн вітчизняної продукції, в 2010 р. - плануємо збільшити виробництво м'яса птиці ще на 200 тис. тонн. Вважаю, що протягом трьох найближчих років це питання буде закрито".
Що стосується американських постачань м'яса птиці, то, за словами В.Зубкова, наша сторона налаштована на нормальний переговорний процес. Тому ті здорові пропозиції, які американська сторона запропонує, розглядатимуться, і по них прийматимуться рішення. Головне, аби ця курятина оброблялася по наших технологіях і була нормальної якості.
"Ми, у свою чергу, - відзначив перший віце-прем'єр, - поставлятимемо свою продукцію в треті країни. Такі переговори вже ведемо з декількома арабськими країнами. Це цілком нормальний процес. Якщо взяти Німеччину, то вона 800 тис. тонн м'яса експортує і 600 тис. тонн купує. Отже, якщо зарубіжне м'ясо птиці відповідатиме нашим ветеринарно-санітарним вимогам - це нормальне явище".
На нараді було порушено також питання про новий федеральний закон про торгівлю. На думку В.Зубкова, треба більше будувати таких ринків, як, наприклад, в Курську, і створювати здорову конкуренцію мережевим супермаркетам. "Ми сьогодні відвідали сільськогосподарський ринок в Курську, - відзначив він. - Кілограм якісної свіжої свинини коштує 150 руб., заїхали до мережевого супермаркету - там 1 кг м'яса (свинина) коштує вже 300 руб. Є різниця? М'ясо птиці на ринку - від 70 до 80 руб., в магазині - понад 100 руб., яйце також в 1,5 рази дорожче, молоко теж все дорожче".
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас