Американці звинуватили Nokia в махінаціях з цінними паперами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці звинуватили Nokia в махінаціях з цінними паперами

179
Найбільший виробник мобільних телефонів у світі - компанія Nokia - має намір захищатися від скарги на шахрайство при операціях з цінними паперами, повідомляє Bloomberg. Відповідна скарга була подана власниками американських депозитарних розписок (ADR) 5 лютого.
Інвестори вважають, що компанія в 2008 році приховала факти затримок з випуском продукції, що призвело до зниження цін на телефони і скорочення операційної маржі. За твердженням американців, Nokia була добре поінформована про затримки ще на початку 2008 року.
В 2008 році Nokia зіткнулася з посиленою конкуренцією на ринку і почала активно знижувати ціни. Укупі з затримками у випуску продукції це призвело до скорочення операційної маржі з 21,6 до 18,6 відсотка протягом двох кварталів. Вартість ADR, тим часом, зменшилася з 38,25 долара до 20,62 долара.
Фінська корпорація Nokia зазнала значних втрат через глобальну фінансову кризу. Компанії довелося перенести або закрити декілька підприємств і звільнити близько 2 тисяч працівників.
Американські депозитарні розписки використовуються для того, щоб банки США могли інвестувати в компанії, чиї акції не торгуються на американських біржах.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас