Суд в Ліхтенштейні задовольнив позов німецького податкового ухильника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд в Ліхтенштейні задовольнив позов німецького податкового ухильника

320
Ліхтенштейнський банк зобов'язаний виплатити німецькому податковому ухильнику компенсацію в розмірі 7,3 мільйона євро. Таку ухвалу виніс суд першої інстанції в Ліхтенштейні, повідомила газета Süddeutsche Zeitung.
Два роки тому німецька спецслужба придбала за 4,5 мільйона євро у колишнього співробітника банку LGT Treuhand компакт-диск з даними про декілька сотень громадян Німеччини, які відкрили таємні рахунки в цьому фінансовому інституті.
Судді обґрунтували своє рішення тим, що банк надто пізно проінформував своїх клієнтів про крадіжку інформації. Через це німці не змогли своєчасно самі заявити на себе у фінансові органи ФРН про ухиляння від сплати податків, що дозволило б їм отримати амністію або значно понизити розмір штрафів, повідомляє агентство DAPD.
При цьому задоволено лише частину вимог позивача. За даними інтернет-порталу Spiegel Online, компенсація відповідає сумі штрафу, накладеній на вкладника німецьким судом за ухиляння від сплати податків. Крім того, вкладник вимагав від банку Ліхтенштейну компенсувати суму податків, які йому довелося доплатити в Німеччині.
Вердикт суду ще не набрав законної сили. Банк Fiduco Treuhand AG, в який був перетворений LGT Treuhand після скандалу з крадіжкою даних, має намір подати апеляцію. В Німеччині вирок суду Ліхтенштейну чекали з великим інтересом, бо декілька сотень німецьких таємних вкладників також мають намір подати позови з метою отримання компенсацій.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас