ЦВК: Результати виборів президента України будуть оприлюднені 17 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК: Результати виборів президента України будуть оприлюднені 17 лютого

Казна та Політика
4997
Центральна виборча комісія (ЦВК) оголосить результати повторного голосування по виборах Президента України 17 лютого 2010 р. Про це заявив голова Центрвиборчкому (ЦВК) Володимир Шаповал на прес-конференції, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Також Шаповал зазначив, що повторне голосування на виборах Президента України відбулося.
ЦВК чекає протоколи з мокрою печаткою від окружкомів.
В той же час, глава Шаповал не виключає, що офіційні результати виборів можуть бути оскаржені в судовому порядку. За його словами, практично на кожних виборах їх результати оскаржувались в суді. "Хотілося б, аби цього разу ця традиція була порушена", - зазначив Шаповал.
Крім цього, голова ЦВК підкреслив, що Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) задовольнив скаргу на постанову Київського апеляційного адміністративного суду (КААС) від 7 лютого ц.р. і визнав, що роз'яснення Центральної виборчої комісії (ЦВК) відповідають закону про вибори.
Зазначимо, вчора закінчився другий тур виборів Президента України. Активність виборців станом на 20:00 становила 69,22%.
Зокрема, найвища активність зафіксована в Тернопільській - 79,81%, найменша - в Закарпатській області - 56,35%.
Із 18 претендентів, які брали участь в голосуванні 17 січня, у фінал вийшли прем'єр-міністр країни Юлія Тимошенко і лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Процес підбиття підсумків повинен завершитися протягом 10 днів, до 17 лютого. Новий глава держави повинен вступити на посаду протягом місяця після оголошення результатів голосування.
Виборчі дільниці в Україні відкрилися о 08:00 за місцевим часом і працювали до 20:00. Кількість виборчих дільниць сягає 33,5 тис. Проголосувати могли 36,6 млн українських громадян. З метою сприяння громадянам в реалізації конституційного права в день другого туру виборів Президента України Міністерством внутрішніх справ була організована робота паспортних столів в посиленому режимі.
Голосування в другому турі виборів Президента України проходило на 29 закордонних дільницях. Першою відкрилася закордонна виборча дільниця в Австралії, а потім почалося голосування у Владивостоці, Сеулі (Корея), Токіо (Японія), Китаї, Сингапурі, Малайзії, Таїланді, В'єтнамі.
Міжнародні спостерігачі відзначили високий рівень виборчого процесу в Україні, повідомив сьогодні голова МЗС України Петро Порошенко. "Група спостерігачів ОБСЄ, включаючи міжнародних спостерігачів Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї Ради Європи, відзначають, що не дивлячись на окремі дрібні порушення, в цілому спостерігався високий рівень організації виборчого процесу", - сказав П.Порошенко. Він повідомив, що спостерігачі від СНД також відзначають високий рівень проведення виборів в Україні.
Зазначимо, вибори українського Президента в 2010 р. вперше проходять з використанням електронного реєстру виборців, за допомогою якого можна легко дізнатися, скільки разів і де проголосував той або інший громадянин.
Нагадаємо, за даними ЦВК, явка на першому турі виборів Президента України, який проходив 17 січня, склала 66,76%, що в абсолютних цифрах складає 24 млн 588 тис. 264 виборців. Відзначимо, що на виборах в 2004 р. явка становила 74,92%, а в 1999 р. - 73,8%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас