"Ъ": Житлове розміщення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Житлове розміщення

Нерухомість
1392
Один з найбільших девелоперів країни - корпорація "Столиця" - інвестувала у "Київміськбуд-1" майже 105 млн грн. шляхом збільшення статутного капіталу компанії. Ці кошти будуть направлені на завершення будівництва трьох житлових об'єктів в Києві. Під час кризи об'єкти зі 100-відсотковою готовністю мають великий попит, зазначають експерти. Проте навіть в цьому випадку продати житлову нерухомість зараз украй складно, додають учасники ринку.
Один із найбільших забудовників - ЗАТ "Трест 'Київміськбуд-1'" - збільшить статутний фонд на 104,85 млн грн. (до 105 млн грн.), повідомила компанія в п'ятницю в системі розкриття інформації ДКЦПФР. Компанія проведе додемісію 699 тис. акцій номіналом 150 грн., розміщення буде закритим. "Після збільшення статутного фонду структура акціонерного капіталу не зміниться", - пояснив президент корпорації "Столиця" (володіє "Київміськбуд-1") Валентин Ісак. Він зазначив, що збільшення статутного фонду необхідне для будівництва трьох житлових будинків з 70-процентною готовністю. Йдеться про будівлі за адресами: проспект Перемоги, 26 (термін введення в експлуатацію - I квартал 2010 року), вулиця Дмитріївська, 80-82 (IV квартал) і провулок Макіївський, 4 (II-III квартал). За словами Ісака, кошти для цього були залучені за рахунок продажу частини активів корпорації.
ЗАТ "Трест 'Київміськбуд-1'" займається будівництвом житла. За даними ДКЦПФР, основним акціонером є фізособа-резидент України, якому належить 99,9% компаній. За інформацією учасників ринку, ним є президент корпорації "Столиця" Валентин Ісак. Зараз на ринку найбільш затребувані об'єкти із 100-відсотковою готовністю, зазначає директор компанії Dragon Development Олег Курінний. "Багато компаній продають готові об'єкти і виручені гроші вкладають на завершення наступних", - пояснює він. Наприклад, за його словами, так вчинили девелопери бізнес-центрів "Леонардо" і "Вітрило".
Однак, на відміну від комерційної нерухомості, житлова зараз практично не має попиту, стверджують учасники ринку. "Житлова нерухомість показала найбільше падіння в умовах кризи. Якщо продажі торговельної знизилася на 10-15% в доларовому вираженні, то житлової - в середньому на 50%. Доходи населення скоротилися, і немає кредитування", - говорить радник голови правління Укргазбанку Олександр Охріменко. "Ми продаємо заміську нерухомість, зокрема котеджні містечка. Зараз інвесторів цікавить ставка капіталізації 15-16%", - розповів Курінний. "Зараз ми обговорюємо з акціонерами можливість збільшення статутного фонду і самої корпорації. Залучені кошти необхідні для будівництва об'єктів", - уточнив Валентин Ісак.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас