Іран побудує в 2010 році 10 заводів зі збагачення урану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран побудує в 2010 році 10 заводів зі збагачення урану

Енергетика
146
Віце-президент Ірану, керівник Організації з атомної енергії Ірану (ОАЕІ) Алі Акбар Салехі заявив місцевому телебаченню, що в країні буде побудовано 10 нових заводів зі збагачення урану в майбутньому іранському році (початок 21 березня).
В листопаді минулого року було оголошено про плани іранського уряду побудувати 10 нових заводів зі збагачення урану. Терміни реалізації цієї програми не називалися. Проте вказувалося, що нові підприємства будуть не меншої потужності, ніж ядерний комплекс в Натанзі, передає ІТАР-ТАРС.
Будівництво перших п'яти заводів мало початися вже в грудні-січні. Крім того, президент Ірану Махмуд Ахмадинежад поставив тоді завдання довести виробництво в країні ядерного палива до 250-300 тонн на рік.
Виступаючи в неділю в Тегерані на відкритті виставки лазерних технологій, Ахмадинежад дав керівництву ОАЕІ доручення почати збагачення урану до рівня 20%. Ці роботи, як повідомив Салехі, будуть початі в Натанзі у вівторок, а сьогодні Іран має намір офіційно проінформувати про них Міжнародне агентство з атомної енергії.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас