Нафтогаз: Запаси газу в ПСГ України зменшились до 18,5 млрд куб. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз: Запаси газу в ПСГ України зменшились до 18,5 млрд куб. м

Енергетика
393
Запаси природного газу в його підземних сховищах (ПСГ) в даний час складають 18,5 млрд куб. м, повідомив перший заступник глави правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Ігор Діденко на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
"98% цього газу належить НАК", - зазначив він.
Діденко додав, що в грудні минулого року і січні цього в Україні, як і у всій Євразії, була зафіксована аномально низька температура.
"Споживання газу в Україні доходило до 370 млн куб. м на добу, транзит до Європи досягав 350 млн куб. м на добу. І це відбувалося не впродовж 1-2 днів, а буквально впродовж тижнів, тобто ми ще раз показали, що наша газотранспортна система працює бездоганно", - підкреслив Діденко.
За його словами, не дивлячись на морози, внутрішній видобуток природного газу становить 58-60 млн куб. м на добу, що відповідає виробничим планам компанії.
"Тому ми спокійно дивимося на закінчення опалювального сезону і в майбутнє", - підкреслив перший заступник голови правління "Нафтогазу".
Як повідомляла напередодні опалювального сезону прем'єр Юлія Тимошенко, Україні в 2009 році вдалось накопичити в ПСГ 26 млрд куб. м природного газу. До кінця 2009 року запаси зменшилися до 23,5 млрд куб. м, а 26 січня представник президента України із міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський повідомив, що вони скоротилися до 20 млрд куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас