Куба допоможе Венесуелі подолати енергетичну кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куба допоможе Венесуелі подолати енергетичну кризу

Енергетика
333
Президент Венесуели Уго Чавес проконсультувався з кубинськими фахівцями з питань подолання енергетичної кризи і дійшов висновку, що за допомогою їх порад країна зможе впоратися з дефіцитом електрики. Про це повідомляє Associated Press.
Зустріч венесуельського лідера з кубинською делегацією відбулася у вівторок, 2 лютого. Напередодні Чавес прокоментував результати зустрічі з групою фахівців, яку очолював віце-президент Куби Раміро Вальдес. За словами президента Венесуели, "кубинці розробили надзвичайно ефективний план подолання енергетичної кризи".
Подробиць програми, запропонованої кубинськими фахівцями, Чавес, проте, не навів. Так або інакше, звернення президента по допомогу до іншої країни викликало хвилю незадоволеності серед венесуельців. Так, голова комітету постраждалих від відключення електроенергії зазначив, що проблеми Венесуели повинні вирішувати уряд країни, а не віце-президент Куби.
При цьому агентство відзначає, що і сама Куба має схожі проблеми - влада країни намагається заощадити на електроенергії, проводячи планові і позапланові відключення на заводах, в офісних будівлях, банках та інших великих установах.
До подібних заходів також вдавались і у Венесуелі, проте потім Уго Чавес визнав, що цей план багато в чому виявився неефективним і скасував відключення електрики в столиці країни Каракасі і ще декількох регіонах. Зокрема, йдеться про острів Маргарита, де в даний час проходить чемпіонат із бейсболу серед команд країн Карибського басейну.
Як повідомлялося раніше, головною причиною енергетичної кризи у Венесуелі стала посуха - в сезон дощів (він триває з травня по листопад) в країні випала мінімальна кількість опадів. Це значно скоротило запаси води у водосховищі гідроелектростанції "Гурі", яка виробляє більше 70 відсотків всієї електроенергії в країні.
Критики заходів, що робляться урядом, для подолання кризи вважають, що у виникненні труднощів посуха винна лише частково. За словами противників Чавеса, енергетична криза у Венесуелі виникла через те, що президент відмовляється модернізувати генеруюче устаткування.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас