Росія призупиняє поставки нафти до Казахстану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія призупиняє поставки нафти до Казахстану

Енергетика
686
Більшість російських нафтових компаній припинили оформлення постачань нафти на НПЗ в Казахстані через загрозу введення експортного мита на цьому напрямі, повідомили джерела в торговельних колах. За їхніми словами, державні органи Росії і Казахстану ведуть переговори про продовження безмитних постачань нафти до Казахстану, але домовленості сторін доки немає, і компанії - постачальники російської сировини вирішили почекати.
Особливо гострою стає ситуація для Павлодарського НПЗ на півночі Казахстану, який повністю завантажується нафтою з Росії. За даними джерел, в підприємства залишилося сировини для переробки лише на декілька днів.
За словами трейдерів, постачальники нафти до Казахстану отримали телеграми від Федеральної митної служби (ФМС) Росії, котрі сповіщають про необхідність оплати експортного мита, що діє в лютому, на нафту в розмірі $270,7 за тонну.
Нафтовики говорять, що ФМС посилається на постанову уряду Росії від 28 січня 2010 року "Про затвердження ставок вивізних митних зборів на нафту сиру і на окремі категорії товарів, що вироблені з нафти, вивозяться з території Російської Федерації і територій держав - учасників угод про Митний союз". У прес-службі ФМС підтвердили проведення переговорів про постачання нафти до Казахстану.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас