Fitch вважає зміцнення банківської системи пріоритетом української влади у 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch вважає зміцнення банківської системи пріоритетом української влади у 2010 р.

414
Міжнародне рейтингове агентство Fitch вважає зміцнення банківської системи пріоритетом української влади в 2010 році. Про це говориться в повідомленні агентства.
"Зміцнення банківського сектора буде ключовим пріоритетом влади у 2010 році, не дивлячись на те, хто з кандидатів виграє другий тур президентських виборів 7 лютого", - говориться в повідомленні.
Fitch переконане, що саме стабілізація банківської системи повинна стати найважливішим чинником економічного зростання країни.
При цьому агентство відзначає можливість зниження рейтингів українських банків, що знаходяться зараз на рівні В- відповідно до рейтингів країни, в разі подальшого погіршення суверенної кредитоспроможності і макроекономічних показників.
В листопаді 2009 року агентство знизило рейтинги УкрСиббанку, Укрсоцбанку, банку "Форум", ПроКредит Банку, Правекс-банку, ВТБ Банку, Ощадбанку, Укрексімбанку і ПриватБанку.
Рейтинги всіх банків були знижені з рівня В до В-, прогнози рейтингів - негативні.
Як повідомлялося, Fitch прогнозує зростання ВВП України 3% в 2010 році.
В листопаді 2009 Fitch знизило довгостроковий рейтинг України з рівня АА(ukr) до рівня АА-(ukr) за національною шкалою, а також довгостроковий рейтинг дефолту емітента України із зобов'язань в іноземній і національній валюті з B до B-.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас