Бернанке обіцяв захищати незалежність ФРС і підсилити нагляд за банками США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке обіцяв захищати незалежність ФРС і підсилити нагляд за банками США

Казна та Політика
233
Голова ради керівників Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке під час приведення до присяги з нагоди повторного вступу на посаду зобов'язався захищати незалежність американського центробанку, підвищити його прозорість для громадськості й підсилити нагляд за банками США, повідомляє агентство Bloomberg.
"Ми повинні продовжити захист своєї незалежності на користь підтримки громадської довіри і забезпечення економічної і фінансової стабільності", - заявив Б.Бернанке після прийняття присяги перед співробітниками Федерального резерву, присутніми в атріумі штаб-квартири у Вашингтоні.
Минулого місяця Бернанке був затверджений як глава ФРС Сенатом США більшістю з 70 голосів із 100. Тридцять сенаторів, які голосували проти, і тих, що утрималися, представляють найзначнішу опозицію проти кандидата в керівники центробанку з 1978 року, коли в США була введена ця система голосування.
Конгрес США в даний час працює над законопроектом, який дозволить законодавцям активніше диктувати умови кредитно-грошової політики ЦБ і позбавить ФРС наглядових повноважень стосовно банків. Бернанке виступає проти таких нововведень.
Незалежність центробанку треба захищати, бо вона дозволяє Федеральному резерву реалізувати кредитно-грошову політику "в довгострокових економічних інтересах американського народу, а не в рамках короткострокових політичних імперативів".
До того ж "автономія накладає невід'ємні зобов'язання щодо забезпечення транспарентності, швидкого реагування і підзвітності", додав Бернанке. За його словами, найближчим часом центробанк спробує збільшити і без того величезні обсяги інформації, яка доступна для широкої громадськості.
"Криза оголила слабкості і прогалини регулювання та нагляду стосовно фінансових установ і фінансових ринків, - вважає глава ФРС. - Ми мусимо, як і раніше, робити все можливе, аби наша економіка ніколи більше не постраждала від фінансового колапсу".
Бернанке пообіцяв під час другого терміну на посту глави ФРС згорнути рекордні програми стимулювання, не підриваючи відновлення економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас